Kitajska astrologija BaZi

BaZi (kar dobesedno pomeni Osem Znakov), poznan tudi pod imenom Štirje stebri usode (Four Pillars of Destiny) je tradicionalna kitajska znanost, ki omogoča analizo usode. Usoda je pogosto definirana kot življenjska pot, ki je vsakemu od nas začrtana ob rojstvu.

Z BaZi analizo rojstne podatke – se pravi leto, mesec, dan in uro prevedemo v štiri pare različnih kitajskih znakov - Jia Zi. Štirje pari oblikujejo Osem simbolov – BaZi. Vsak par se imenuje tudi Pillar, oziroma Steber. Od tod tudi izvira ime Štirje stebri (Four Pillars).

BaZi (Osem znakov) je sestavljen iz yin in yang varijacije Petih elementov. Z analiziranjem strukture, usklajenosti in kombinacij BaZi lahko globje raziščemo podrobnosti naše življenjske poti.

Posameznik lahko tako pridobljene informacije uporabi za učvrstitev partnerskega odnosa, povečanje talentov in potencialov pa tudi sprejemanje odločitev, ki temeljijo na napovedi lastne življenjske poti in sreče.

BaZi analiza nam omogoča poglobljeno raziskovanje skrivnosti in življenjskih potencialov z uporabo podatkov o letu, mesecu, dnevu in uri rojstva. Z uporabo BaZi analize lahko raziščemo vpliv usode na pomembna življenjska področja kot so na primer zdravje, družina, prijateljstva, partnerski odnosi in delo. Uporablja se tudi za oceno kakovosti odnosov na različnih življenjskih področjih in predvidevanje življenjske poti. Predoči nam celotno sliko, ki nam omogoča sprejemanje pravilnih odločitev, usmerjenih k doseganju ciljev.